HACK LOGIN FORM KAEDAH BRUTE FORCE

Malas nak kerja hari ni,so saya akan merapu kat blog ni dengan artikel yang saya rasa mungkin salah satu ilmu hacking kuno yang masih di guna pakai.Kalau kena gayanya,memang berkesan.Bergantung kepada teknik anda & IQ anda hahaha.Pernah dengarkah teknik BruteForce.BruteForce adalah salah satu teknik hacking yang di lakukan dengan cara meneka kata laluan mangsa.Namun harus di ingat,setiap teknik pasti ade kelemahannya,akan di bincangkn secara lebih mendalam pada topik seterusnya.


Secara ringkasnya,teknik ini akan berkesan dengan gabungan daripada teknik-teknik berikut :

1.Social Engineering - Teknik memanipulasi mangsa untuk mendapat kan sesuatu maklumat.
2.Foot Printing - Pengumpulan data-data mangsa bagi di jadikan database.
3.Brute Form Program - Meneka kata laluan mangsa

Saya tidak akan mengajar anda dengan lengkap,tapi teorinya saya akan bagi sama seperti yang pernah saya cuba,dan ianya berhasil.

SOSIAL ENGINEERING

1.Tetapkan Target Anda,Sebagai contoh anda ingin mengusai akaun Facebook si Fatin ( bukan nama sebenar).

2.Cuba berbaik-baik dengan Fatin,dapatkan seberapa banyak maklumat daripada Fatin,pastikan Fatin tidak mengesyaki anda.Maklumat-maklumat yang perlu anda dapatkan adalah seperti berikut sebagai contoh :

- E-mail
-Tarik lahir
- IC number
-No Plat kenderaan
-Nama haiwan kesayangan
-No Telefon
- Nama kekasih
- Id wechat
- nama ibu bapa

dan pelbagai lagi maklumat.

3.Segala maklumat ini akan di gunakan sebagai kebarangkalian password.


FOOT PRINTING1.Setelah anda berjaya mendapatkan pelbagai maklumat mangsa anda dengan kaedah Social Engineering,bina database password anda dengan mnggunakan kaedah Foot Printing.

2.Kumpul segala maklumat yang anda telah dapat dan cuba kombinasikan maklumat-maklumat tersebut kepada kebarangkalian password mangsa anda.Perlukan Self Instinct dan IQ yang tinggi untuk kerja-kerja ini.

Contoh kombinasi tersebut :

- fatin1992 ( Nama + tarikh lahir)
-fatinzainal92 ( Nama +nama ayah+ tarikh lahir)
- TAK8998 ( Plat Number )
-comot4325 ( Nama Pet & Ic)

dan macam-macam lagi.

3.Kumpulkan dalam bentuk .txt. bagi di jadikan database ayang akan di gunakan semasa BruteForce.


BRUCE FORCE PROGRAM


Terdapat pelbagai brute force program antaranya yang terkenal Brutus Aet,tapi saya mencadangkan anda menggunakan add-Ons Mozilla yang bernama Fire Force.Saya telah menggunakan ini dan ianya terbukti berkesan untuk login page method POST & GET.


https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/fireforce/
FireForce Addons

1.Setelah anda selesai anda memasang addons ini,restart Mozilla anda.
2. Pergi ke Login Page Facebook,masukkan e-mail target.

3.Pada form Password,Righ Click dan Klik pada Fire Force seperti gambar di bawah .4.Masukkan Database.txt anda,maka akan keluar paparan seperti berikut,sila masukkan  greetings yang akan menunjukkan login berjaya dan pilih Successfull.

5.Klik SAVE,Brute force anda akan bermula dan sila tunggu hasilnya.Jika berhasil menemukan password mangsa,paparan seperti berikut akan kelihatan.Teori saya bagi,selebihnya bergantung kepada anda.