AERO GLASS PATCH UNTUK WINDOWS 7 STARTER DAN HOME BASIC

Assalamualaikum....maaf sebab lama tak update blog sebab saya sangat sibuk memandangkan saya sekarang berada di tahun akhir pengajian saya,jadi saya perlu focus untuk peperiksaan akhir.Back to topik,sebenarnya saya cuma nak update patch Aero Glass untuk windows 7 Starter dan home basic.Umum mengetahui bahawa Windows 7 Starter dan home basic tidak di datangkan dengan fungsi Aero Glass memandangkan kebiasaannya kedua-dua versi windows 7 ini biasanya di guna pakai pada notebook yang berspesifikasi rendah,oleh itu tanpa kehadiran Aero Glass pasti tidak membebani kelancaran sistem notebook tersebut.Namun,menurut info yang saya dapat pada laman web Omghackers.com yang di tulis oleh Rakyat Siber,Mr. duSHA daripada laman web Askvg.com telah berjaya membangunkan sebuah perisian yang bernama Aero Glass patch bagi menghadirkan fungsi Aero Glass pada versi windows tersebut.

CARA NAK GUNA

1. Muat turun aplikasi tersebut di bawah.

Via Hostr [ 306 kb ]
Via Shared [ 306kb ]
Via Mega [ 306kb ]



2. "Extract" fail tersebut.
3. Jalankan aplikasi Aero Glass (Patch)
4. "Restart" komputer anda. Kemungkinan komputer anda akan "restart" secara automatik.
5. Sesudah "restart", klik kanan pada bahagian "desktop" dan pilih Personalize.
6. Mulakan dengan merubah hiasan latar belakang dengan gambar berdefinisi tinggi dan Aero Glass berserta warna yang menarik.

Sebelum - Tanpa Kesan Aero Glass
Selepas - Lebih menyerlah dengan kesan Aero Glass

CARA SUBMIT BLOG ANDA PADA GOOGLE

submit blog
Jika anda mempunyai blog atau laman web baru atau kemungkinan juga anda membeli domain baru tetapi jumlah pelawat yang berkunjung semakin berkurang kerana mereka tidak menjumpai laman web atau blog anda dengan domain baru.Anda mungkin memerlukan pelawat untuk berkunjung ke laman web atau blog anda dengan cepat dengan menggunakan bantuan enjin pencarian seperti google.Tetapi,bagaimanakah cara untuk memastikan Google mengindex laman web atau blog anda..?? 



Cukup Mudah,hanya dengan gambar di bawah saja segalanya terjawab : 

index google
KLIK UNTUK BESARKAN

BUKA FIREFOX DALAM FIREFOX

firefox
Sesiapa pun akan kenal dengan browser yang satu ini iaitu Firefox yang di kembangkan oleh pihak Mozilla.Firefox adalah antara browser terkenal yang di gunakan dari dahulu sehingga masakini.Firefox adalah saingan terhebat Chrome keluaran gergasi internet Google Inc.Namun,apa yang saya akan kongsikan di sini adalah cuma trick ringkas yang akan membuka firefox dalam firefox,fungsinya saya sendiri pun masih tidak mengetahuinya.Bagi anda yang ingin mencuba dan menkaji sendiri,silalah lakukan seperti di bawah :


  1. Buka Firefox.
  2. Masukkan syntax berikut pada ruangan URL bar.
chrome://browser/content/browser.xul
     3.  Dan Enter,anda akan dapati akan terbuka satu lagi Firefox dalam Firefox pertama.

KLIK UNTUK BESARKAN

Selamat Mencuba Dan Berexperiment....

KOMIK:HERO BY ZINT

Komik ini berkisarkan tentang tiga orang remaja Zes, Cal dan Chee memperjuangkan muzik kegemaran mereka iaitu rock punk dan menamakan band mereka sebagai "Nailhead"
Bagi anda yang gemarkan karya daripada zint,pasti anda mengenali komik ini.Hero adalah antara komik keluaran Zint yang mendapat sambutan hangat di pasaran suatu ketika dahulu.Hero adalah antara komik yang tersenarai antara karya-karya Zint seperti Under 18,Ko king,2dudes dan 2dudes for life.Kebanykkan komik Zint berkisar tentang kehidupan remaja dengan berlatar belakang kan suasana kehidupan yang penuh cabaran.Pelbagai adegan yang di selitkan seperti elemen cinta,lawak,cemas dan banyak lagi.Bagi anda yang dah baca nak buat koleksi atau yang belum baca,bolehlah muat turun pada pautan di bawah :

Via Shared
Via Hostr
Via Mega
CREDIT : KeMa Woo Hoo Rc.My

CARA AKTIFKAN GOD MODE PADA WINDOWS

god mode
Apa yang anda tahu tentang God Mode..?? God Mode adalah merupakan shorcut kepada pengguna windows untuk mengakses pelbagai tetapan dan fungsi-fungsi pada windows dengan lebih cepat pada satu tempat.God Mode tidak akan menambah tetapan ataupun fungsi baru kepada windows anda,tetapi sekadar mempercepatkan pengguna windows untuk mendapatkan pelbagai tetapan pada satu tempat sahaja.Bagi mengaktifkan God Mod,berikut adalah langkah ringkas yang perlu anda lakukan :



1. Buat satu folder baru pada desktop atau mana-mana sahaja.
2. Rename folder tersebut dengan nama di bawah.

God Mode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
windows7
PAPARAN PADA DESKTOP WINDOWS 7



3. Anda telah berjaya mengaktifkan God Mode.

god mode
PAPARAN GOD MODE


Selain God Mode,anda boleh mencuba beberapa shorcut lain dengan nama di bawah menggunakan langkah yang sama :

Location Settings.{00C6D95F-329C-409a-81D7-C46C66EA7F33}
Biometric Settings.{0142e4d0-fb7a-11dc-ba4a-000ffe7ab428}
Power Settings.{025A5937-A6BE-4686-A844-36FE4BEC8B6D}
Icons And Notifications.{05d7b0f4-2121-4eff-bf6b-ed3f69b894d9}
Credentials and Logins.{1206F5F1-0569-412C-8FEC-3204630DFB70}
Programs and Features.{15eae92e-f17a-4431-9f28-805e482dafd4}
Default Programs.{17cd9488-1228-4b2f-88ce-4298e93e0966}
All NET Frameworks and COM Libraries.{1D2680C9-0E2A-469d-B787-065558BC7D43}
All Networks For Current Connection.{1FA9085F-25A2-489B-85D4-86326EEDCD87}
Network.{208D2C60-3AEA-1069-A2D7-08002B30309D}
My Computer.{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}
Printers.{2227A280-3AEA-1069-A2DE-08002B30309D}
Application Connections.{241D7C96-F8BF-4F85-B01F-E2B043341A4B}
Firewall and Security.{4026492F-2F69-46B8-B9BF-5654FC07E423}
Performance.{78F3955E-3B90-4184-BD14-5397C15F1EFC}
Selamat Mencuba....

CREDIT : RotiHangus HC RC.MY 

BUANG OBJEK YANG TIDAK DI HENDAKI PADA GAMBAR DENGAN PICASA

Picasa adalah sebuah aplikasi yang di kembangkan oleh pihak Google sebagai sebuah aplikasi media yang memberi sokongan kepada gambar.Picasa boleh di jadikan sebagai editor,foto viewer mahupun sebagai sebuah galeri foto yang sangat cantik.Namun,siapa sangka aplikasi ringkas ini mempunyai fungsi yang luar biasa asal sahaja anda rajin explore funtion-funtion yang terdapat pada picasa.Pada artikel saya pada kali ini,saya akan ajar cara nak buang objek yang tidak di kehendaki pada gambar menggunakan Retouch.Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda lakukan :



Dalam tutorial ini,saya akan gunakan gambar di bawah :

ufo
UFO PADA LANGIT


Pastikan anda telah memiliki aplikasi Picasa,jika belum sila muat turun DI SINI

STEP 1 : Buka Picasa,Pilih image yang anda mahu buang objek yang tidak di kehendaki tersebut.

Pilih Retouch.

picasa
KLIK UNTUK BESARKAN
STEP 2 : Kemudian,akan keluar bulatan dan bulatan tersebut dapat di ubah saiznya bergantung kepada saiz objek yang akan di buang.

picasa1
KLIK UNTUK BESARKAN

STEP 3 : Alihkan bulatan pada objek yang akan di buang,Klik x 1 dan alihkan bulatan pada kawasan yang sama warna dengan permukaan latar belakang.Dan klik x1 lagi.Ok setle.


selepas
KLIK UNTUK BESARKAN
NOTE : Masih mempunyai kelemahan pada image yang berlatar belakang tidak sekata atau mempunyai warna yang berbeza.

WORKING TORRENT TRACKER 2014

Artikel kali ini saya akan update koleksi tracking torrent yang aktif pada tahun 2014.Bagi kaki torrent,sebutan tracker memang tidak asing lagi bagi menambah jumlah sumber fail dan juga seeder bagi fail yang di download.Besar kemungkinan juga,leecher turur bertambah.Tracker yang saya akan kongsikan ini dapat di gunakan pada client torrent seperti utorrent,deluxe,tixati dan banyak lagi.Cuma tetapan pemasangan tracker yang berbeza mengikut jenis client.Bagi membuatkan anda tidak penasaran lagi nak mencuba tracker ni,saya telah sediakan pautan muat turun di bawah,just copy dan paste pada client torrent anda :



Via Shared
Via Hostr
Via Mega
Credit : Oxozy Rc.My

WINDOWS XP PROFESSIONAL SERVICE PACK 3

Kemajuan yang di bawa oleh pihak microsoft semakin lama semakin canggih dan semakin membangun.Namun karya terdahulu tetap tidak di lupakan oleh pengguna pada hari ini.Buktinya,masih ramai yang menggunakan windows xp sebagai sistem operasi utama komputer walaupun setelah munculnya windows 7 dan yang terbaru windows 8.1.Entah kenapa,hasil maklumat daripada Google trends yang saya perolehi,mendapati windows keluaran terbaru microsoft iaitu windows 8.1 kurang mendapat sambutan pada enjin pencarian google.Mungkin pengguna kecewa dengan pelbagai kekurangan yang di bawa pada windows 8 sebelum ini yang di anggap sebagai sebuah produk yang gagal dan tidak mesra pengguna.Daripada data Google trends,carta pada enjin pencarian tetap di ungguli oleh windows xp dan 7.

KLIK UNTUK BESARKAN
Anda dapat saksikan sendiri pada rajah di atas.Berbalik kepada topik asal,windows xp yang akan saya kongsikan ini adalah windows xp service pack 3 dengan update terbaru iaitu pada November 2013 dan mungkin ini adalah update yang terakhir.Bagi yang berminat ingin mencuba,bolehlah muat turun pada pautan di bawah :

PAPARAN WINDOWS XP
DIRECT DOWNLOAD
Windows XP Service Pack 3 Nov 2013 + SATA Driver.iso [ 618 MB ]
KEY.ZIP [ 248 B ]

ESET NOD32 USER & PASS : 15 FEBRUARY 2014

key
ESET NOD32 USER & PASS : 15 FEBRUARY 2014 ( 15/02/2014 )

Bagi yang belum pernah menggunakan ESET NOD32 sebagai antivirus,silalah bertukar sekarang,sangat berbaloi melindungi komputer anda sambil tidak mengganggu privasi anda.Sangat ringan dan berkuasa.Saya berani cakap sebab saya dah pakai sejak 3 tahun yang lalu.

Bagi yang nak update database,di bawah ni saya share key dan pass untuk 10 Feb 2014 :