The application was unable to start correctly (0xc000007b)

Pernahkah anda berhadapan dengan permasalahan seperti ini.Samaada semasa mencuba untuk menjalankan aplikasi atau permainan tertentu.Hal seperti ini sangat menggangu mood dan pekerjaan anda.Saya sendiri pernah mengalaminya sehingga terasa mahu format semula komputer saya.Pelbagai cara dan penyelesaian yang saya cuba,kebanyakkan nya gagal.Kecuali satu yang success.


Kebiasanya,apabila anda cuba memulakan sesuatu aplikasi atau permainan,paparan seperti di bawah akan muncul :
The application was unable to start correctly (0xc000007b)


Berikut adalah senarai penyelesaian kepada permasalahan ini,

3 LANGKAH MUDAH :

1. Muat turun semua versi VISUAL C++ dan install satu persatu

http://lynk.my/GALW

Visual C++ Redistributable Packages All Version


2. Melakukan pembersihan pada PC anda,software yang di cadangkan adalah CCLEANER.

http://lynk.my/PnnI
CCLEANER LATEST VERSION

TICK SEPERTI DALAM GAMBAR


3. Pastikan Driver grafik anda adalah driver yang terkini,bagi pengguna Nvidia Geforce,anda boleh muat turun perisian GEFORCE EXPIRIENCE daripada laman rasmi NVIDIA sendiri untuk melakukan imbasan ke atas komputer anda bagi memastikan driver grafik NVIDIA anda adalah versi terkini.Jika hasil keputusan mendapati driver anda versi terdahulu,maka cadangan menaik taraf akan di syorkan.
http://lynk.my/4oog
GEFORCE EXPIRIENCE


Setelah saya mencuba ketiga-tiga kaedah di atas,masalah tersebut dapat di atasi sepenuhnya,selamat mencuba.

TEKKEN 7 SEDIA DI MUAT TURUN

Tekken adalah bermainan yang tidak lagi asing bagi penggemar game versus daripada console mahupun komputer.Pada versi 2017,Tekken telah hadir dengan versi terbaru dengan nama Tekken 7.Terdapat pelbagai menambahbaikkan pada versi tekken kali ini.Malahan dari segi kualiti grafik juga sangat memberansangkan.Tetapi,berita sedih kepada pemilik PC low end,kerana mungkin tidak menyokong permainan ini.Berikut saya kongsikan direct link muat turun game tekken 7 yang saya sendiri telah mencubanya.




DIRECT LINK TEKKEN 7 BY nosTEAM

1. Tekken7_nosTEAM.exe
2. Tekken7_nosTEAM.r00
3. Tekken7_nosTEAM.r01
4. Tekken7_nosTEAM.r02
5. Tekken7_nosTEAM.r03
6. Tekken7_nosTEAM.r04
7. Tekken7_nosTEAM.r05
8. Tekken7_nosTEAM.r06
9. Tekken7_nosTEAM.r07
10. Tekken7_nosTEAM.r08

LINK VALID UNTIL : 30 JUNE 2017CARA PEMASANGAN :

1. Kumpul semua fail dalam satu folder.
2. Klik pada .Exe fail.
3. Pilih directory pemasangan.
4. Klik INSTALL.
5.Tunggu sehingga proses pemasangan selesai.
6. klik pada Shortcut permainan untuk memulakan permainan.


SPESIFIKASI PC CADANGAN :

PC System Requirements
Minimum:
OS: Windows 7/8/10 (64-bit OS required)
Processor: Intel Core i3-4160 @ 3.60GHz or equivalent
Memory: 6 GB RAM
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660 2GB, GTX 750Ti 2GB, or equivalent
DirectX: Version 11
Storage: 60 GB available space
Sound Card: DirectX compatible soundcard or onboard chipset

Notes:
This version of game is already cracked - just install and play.

CREDIT TO : www.nosteam.ro

STEAM MENAWARKAN PERMAINAN PAYDAY 2 PERCUMA

PAYDAY 2,kalau anda mempunyai niat untuk merompak bank,saya syorkan batalkan niat tersebut terlebih dahulu,kerana risikonya terlalu tinggi.Saya mencadangkan anda mencuba PAYDAY 2 sebagai tempat menrealisasikan hajat anda .Kerana dalam PAYDAY 2 anda akan bekerja sebagai perompak  bank.Dengan bekerja secara berkumpulan,identiti terlindung serta di lengkapi pelbagai senjata dan teknologi.Anda akan menjadi perompak yang mempunyai skill yang tersendiri.

Namun,peluang seperti ini datang hanya sekali.Cepat dapatkan PAYDAY 2 di STEAM.Terhad kepada 5 Million Copy sahaja.Setelah promosi ini tamat,maka anda perlu membayar untuk mendapatkan permainan ini.


Berikut saya kongsikan pautan link untuk PAYDAY 2,Selamat Mencuba :

http://store.steampowered.com/app/218620/PAYDAY_2/
PAYDAY 2 STEAM



TOP 10 LAMAN MUAT TURUN TORRENT 2017

Sehingga tahun 2017,masih ramai yang masih menggunakan perkhidmatan torrent untuk proses muat turun,walaupun sesetengah telco & ISP internet telah mnyekat memuat turun dengan kaedah P2P,tetapi masih ramai pengguna yang kreatif yang menggunakan pelbagai bypass method antaranya mnggunakan perkhidmatan VPN atau menggunakan  Seedbox.Bagi yang telah biasa menggunakan perkhidmatan torrent,di sini saya akan kongsikan 10 laman web torrent yang terbaik setakat ini mengikut laman web TorrentFreak :

TOP 10 LAMAN TORRENT

1. THE PIRATE BAY

Merupakan Raja segala laman torrent bagi saya,antara yang tertua.Segala jenis fail samaada lama atau pun baru mudah di temui di sini.Terdiri daripada pelbagai jenis fail antaranya movie,Aplikasi,Document,Permainan dan pelbagai lagi.

2. EXTRATORRENT

Simple dan mudah melakukan pencarian,itulah konsep yang di amalkan di sini,Pencarian di bahagikan kepada beberapa kategori umum.Setiap kategori akan memaparkan fail yang mempunyai seeder tertinggi pada ranking paling atas.

3. YTS.AG

Laman yang tidak asing lagi buat kaki download movie,Di laman ini anda akan dapat memuat turun movie yang bersaiz kecil tetapi masih berkualiti.seperti petikan yang di petik daripada laman ini "Excellent 720p, 1080p and 3D quality, all at the smallest file size. Only here: YTS Movies Torrents."

4. TORRENTZ2

Originalnya adalah Torrentz.eu.Ini adalah merupakan Search Engine torrent yang tidak kurang terkenalnya.Namun,hasil pencarian bukan lah daripada laman ini.Laman ini cuma bertindak sebagai Engine Pencarian Sahaja.Engine Pencarian ini akan mencari fail yang anda cari daripada lebih 60 laman torrent.

5. 1337X

1337X mempunyai beberapa isu melibatkan keselamatan pada beberapa tahun kebelakangan ini.Namun,sekarang laman ini telah di kemas kini dan bertambah baik.Sama seperti laman-laman sebelum ini.Pencarian berdasarkan beberapa kategori umum.

6. TORRENTPROJECT

Merupakan sebuah search engine torrent dengan database yang sangat besar melebihi 10 million,melakukan pencarian daripada lebih 300 laman torrent. " A clean, fast and accurate bittorrent search engine. Collecting, searching torrents and verifing torrent data from bittorrent dht network, thepiratebay and more than 300 other torrent sites".

7. EZTV.AG

Daripada namanya sahaja kita telah dapat meneka,Torrent yang satu ini lebih kepada fail-fail berkaitan penyiaran.

8. TORRENTDOWNLOADS

Laman torrent yang telah bertapak beberapa tahun ini,kebanyakan ISP negara menyekat access ke laman ini.Laman torrent ini seperti kebanyakkan laman torrent lain,terdiri daripada index bilangan fail torrent yang cukup besar.Fail-fail yang sukar di temui di laman torrent lain,mudah di temui di sini.

9. RARBG

Laman ini menggunakan Tracker dariapda Bulgarian.Di Sini anda akan menjumpai pelbagai video pirate.Laman ini lebih menekankan kepada fail-fail media.Namun,dalam masa yang sama tidak mengabaikan kategori-kategori fail lain.

10. LIMETORRENTS

Limetorrents.cc memasuki senarai top 10 pada tahun 2017 ini.Beberapa bulan yang lepas,pemilik yang sama telah menciptakan laman iTorrent.

Sekian sahaja beberapa perkongsian saya,selamat mncuba...

PDF Converter Elite 5.0.5.0 + Crack

Dari namanya sahaja kita sudah dapat meneka apa fungsi Aplikasi yang satu ini.Fungsi Aplikasi ini adalah untuk menukar format file PDF kepada pelbagai format documen.Umum mengetahui,amat sukar jika ingin mengubah sesebuah file PDF.Oleh itu,dengan adanya aplikasi ini , kerja anda akan menjadi lebih mudah.Untuk penjelasan yang lebih details,sila baca petikan di bawah :


Solve PDF hassles and save your organization valuable time and money with PDF Converter Elite 5. Convert PDF to Word, Excel, PowerPoint, Publisher. Create, secure PDF and edit PDF. PDF Converter Elite was developed with the business user in mind. Create, convert and edit any type of PDF with ease and for a fraction of a cost of Adobe Acrobat.



Features
• Save More, Get More
PDF Converter Elite combines the PDF creation technology of Adobe Acrobat with our own proprietary PDF conversion technology. The result is a single software product with the ability to create PDFs and extract PDFs. And the best part is that it is a fraction of the price of Adobe Acrobat.
• Complete PDF Management
PDF Converter Elite offers the complete PDF conversion cycle. From creating PDFs from over 300+ different file types, to the ability to take PDF documents and transform them into editable Word, Excel and PowerPoint documents, PDF Converter Elite is a one-stop software solution.
• Increase Productivity & Save Time
PDF Converter Elite will save you time, resulting in thousands of dollars of savings and less administrative headaches. Create PDF documents with our single click add-ons. Our unique PDF conversion and extraction technology lets you convert your documents without having to edit them afterwards.

PDF Converter Elite Key Features

• Create PDF
Create PDF files from 300+ different MS Windows applications. Create 100% compatible PDF files that can be easily viewed in popular PDF viewers such as Adobe Reader, Acrobat and Foxit.
• Convert PDF
Take images and text out of a PDF and move them into a different type of file. Convert PDF to Word and retain images and text in editable Word. Our PDF to Excel conversion inputs right into formatted Excel spreadsheets for easy numerical analysis. PowerPoint files locked away in a PDF can be accessed with our PDF to PowerPoint conversion.
• Scanned PDF Handling
Working with scanned or image PDFs? Convert text from scanned and image PDFs to Word, Excel and PowerPoint effortlessly.
• Secure and Protect PDF
Limit how others use your PDFs by encrypting your PDFs and placing restrictions on how they are used and what can be done with them.
• Edit and Modify PDF
Rework your PDF documents by inserting watermarks, numbers, headers, footers and more. Add, delete, extract, rotate and split PDF pages.
• One Click Conversion
Take data in and out of PDFs with a single click.
• More than Just a PDF Tool
Working with TIFF files as well? Convert them to MS Office formats and much more.



PDF Converter Elite 5.0.5.0 + Crack [ 83.5 MB ]
PDF Converter Elite 5.0.5.0 + Crack [ 85.3 MB ]
http://adfoc.us/21336560131566
PDF Converter Elite 5.0.5.0 + Crack [ 85.3 MB ]



HACK LOGIN FORM KAEDAH BRUTE FORCE

Malas nak kerja hari ni,so saya akan merapu kat blog ni dengan artikel yang saya rasa mungkin salah satu ilmu hacking kuno yang masih di guna pakai.Kalau kena gayanya,memang berkesan.Bergantung kepada teknik anda & IQ anda hahaha.Pernah dengarkah teknik BruteForce.BruteForce adalah salah satu teknik hacking yang di lakukan dengan cara meneka kata laluan mangsa.Namun harus di ingat,setiap teknik pasti ade kelemahannya,akan di bincangkn secara lebih mendalam pada topik seterusnya.


Secara ringkasnya,teknik ini akan berkesan dengan gabungan daripada teknik-teknik berikut :

1.Social Engineering - Teknik memanipulasi mangsa untuk mendapat kan sesuatu maklumat.
2.Foot Printing - Pengumpulan data-data mangsa bagi di jadikan database.
3.Brute Form Program - Meneka kata laluan mangsa

Saya tidak akan mengajar anda dengan lengkap,tapi teorinya saya akan bagi sama seperti yang pernah saya cuba,dan ianya berhasil.

SOSIAL ENGINEERING

1.Tetapkan Target Anda,Sebagai contoh anda ingin mengusai akaun Facebook si Fatin ( bukan nama sebenar).

2.Cuba berbaik-baik dengan Fatin,dapatkan seberapa banyak maklumat daripada Fatin,pastikan Fatin tidak mengesyaki anda.Maklumat-maklumat yang perlu anda dapatkan adalah seperti berikut sebagai contoh :

- E-mail
-Tarik lahir
- IC number
-No Plat kenderaan
-Nama haiwan kesayangan
-No Telefon
- Nama kekasih
- Id wechat
- nama ibu bapa

dan pelbagai lagi maklumat.

3.Segala maklumat ini akan di gunakan sebagai kebarangkalian password.


FOOT PRINTING1.Setelah anda berjaya mendapatkan pelbagai maklumat mangsa anda dengan kaedah Social Engineering,bina database password anda dengan mnggunakan kaedah Foot Printing.

2.Kumpul segala maklumat yang anda telah dapat dan cuba kombinasikan maklumat-maklumat tersebut kepada kebarangkalian password mangsa anda.Perlukan Self Instinct dan IQ yang tinggi untuk kerja-kerja ini.

Contoh kombinasi tersebut :

- fatin1992 ( Nama + tarikh lahir)
-fatinzainal92 ( Nama +nama ayah+ tarikh lahir)
- TAK8998 ( Plat Number )
-comot4325 ( Nama Pet & Ic)

dan macam-macam lagi.

3.Kumpulkan dalam bentuk .txt. bagi di jadikan database ayang akan di gunakan semasa BruteForce.


BRUCE FORCE PROGRAM


Terdapat pelbagai brute force program antaranya yang terkenal Brutus Aet,tapi saya mencadangkan anda menggunakan add-Ons Mozilla yang bernama Fire Force.Saya telah menggunakan ini dan ianya terbukti berkesan untuk login page method POST & GET.


https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/fireforce/
FireForce Addons

1.Setelah anda selesai anda memasang addons ini,restart Mozilla anda.
2. Pergi ke Login Page Facebook,masukkan e-mail target.

3.Pada form Password,Righ Click dan Klik pada Fire Force seperti gambar di bawah .



4.Masukkan Database.txt anda,maka akan keluar paparan seperti berikut,sila masukkan  greetings yang akan menunjukkan login berjaya dan pilih Successfull.

5.Klik SAVE,Brute force anda akan bermula dan sila tunggu hasilnya.Jika berhasil menemukan password mangsa,paparan seperti berikut akan kelihatan.



Teori saya bagi,selebihnya bergantung kepada anda.

VIEW FOLDER HIDDEN DI SEBABKAN OLEH VIRUS

Pada entry kali ini,sya akan share bagaimana nak view folder atau files yang dah di hidekan oleh virus,selalunya apabila drive atau hardisk anda di serang virus jenis ini,folder dan files anda akan tidak kelihatan,namun saiz drive atau disk anda tidak berubah,menunjukkan masih ade kandungan tertentu walaupun isinya kosong.Bagi mengatasi masalah ini,anda terlebih dahulu perlu membersihkan virus yang menyerang komputer anda,kerana akan menjadi pekerjaan yang sia-sia kalau terus di lakukan apa yang akan di ajar sebentar lagi.Namun,cara nak bersihkan dari virus saya tidak akan ajar di sini,saya cuma akan ajar cara nak unhide folder yang di hiddenkan oleh virus yang menyerang komputer anda.

Sebelum ke langkah seterusnya,anda perlu memuat turun file di bawah:



http://lynk.my/TUpA
ShowHiddenFiles.Bat

PANDUAN PENGGUNAAN "SHOW FOLDER HIDDEN"

1. Copy file ini ke dalam pendrive / lokasi file yang hilang disebabkan
virus.
2. Double click / Run Program ini untuk menjalankannya.
3. Press any key setelah proses selesai dijalankan.


CREDIT TO: Bro Laptop

PES 2016 CRACK : PRO EVOLUTION SOCCER 2016

Pro Evolution Soccer adalah merupakan sebuah game bola sepak yang paling popular bagi penggemar game bola sepak.Walaupun agak sedikit terlambat,namun saya share jugak sebab saya pasti permintaan game ini tidak akan pernah habis.Bagi versi kali ini,atau lebih dikenali sebagai PES 2016.Pelbagai penambahbaikan di lakukan supaya kelihatan game nya lebih seru berbanding sebelum ini.Saya sendiri telah mencuba dan ianya berjaan lancar dan sangat smooth.Berikut antara paparan-paparan daripada PES 206 :





Jika nak di bandingkan dengan PES 2014,tidak banyak perbezaan,cuma dari segi tampilan menu yang agak esklusif dan menarik kerana kelihatan lebih kemas.Tetapi aku tak tengok secara keseluruhan lagi.So,tak tahu dekat mana perbezaan dari segi permainan ataupun tetapan.Jika anda berminat silalah download pada pautan di bawah..Sila download dengan cepat,mungkin link akan mati tak lama lagi.


http://lynk.my/MsbX
PES 2016 + CRACK.ISO [ 4.8 GB ]-SERVER 1

CSI: Crime Scene Investigation: Deadly Intent PC

Selamat Pagi,Artikel pada kali ini adalah berkenaan sebuah game menarik iaitu CSI : Crime Scene Investigation: Deadly Intent yang saya download minggu lepas.Rasanya,game ni dah lama cuma sekarang baru ada rasa nak mencuba.Kalau dulu,dekat PS2 pernah main,keluaran UBISOFT.Untuk versi kali ini juga,keluaran daripada syarikat yang sama.Game CSI adalah sama seperti siri CSI di TV.Anda menjadi Penganalisis & penyiasat yang akan menyelesaikan jenayah dengan menggunakan kaedah sains.Mengumpul bukti yang akhirnya membawa kepada penjenayah yang bertanggungjawab melakukan sesuatu pembunuhan.Terdapat beberapa kes yng akan di berikan kepada anda step-by-step setiap kali anda meyelesaikan satu kes,kes yang lain pula akan di berikan.Daripada segi kawalan permainan,bagi saya sangat mesra pengguna dan di sertakan dengan narrator yang akan membantu anda mengendalikan setiap perlatan dan sebarang kesukaran anda akan di berikan hint tertentu bagi memudahkan anda mengumpul bukti.Berikut antara babak-babak dalam game ini :


Bagi yang berminat ingin memuat turun permainan ini,sila klik pada pautan di bawah :

http://lynk.my/DCHc
CSI: Deadly Intent.ISO [ 3.5GB ] - LINK 1
http://adfoc.us/21336559877947
CSI: Deadly Intent.ISO [ 3.5GB ] - LINK 2